Virtuaalipuutarhoja – 3 mukavaa blogia

Talvi
Syyskuun lopulla sain Versoja Vaahteramäeltä -blogilta Kolme mukavaa blogia -haasteen. Huomasin pian, että kolmen blogin valinta lukuisten mielenkiintoisten puutarhablogien joukosta vasta haastavaa onkin. Olen kirjoittanut omaa blogiani vasta puoli vuotta, mutta lueskellut monia muita puutarha-alaan liittyviä blogeja ja verkkosivustoja paljon pidempään, joitakin säännöllisesti, joitakin harvemmin, mutta moniin aina uudelleen palaten. Moniin puutarhablogeihin olen tutustunut vasta oman blogin kirjoittamisen myötä ja havainnut, että puutarhablogit ovat yhtä erilaisia ja vaihtelevia kuin puutarhat, joista ne kertovat. Päätinkin valita kolme täysin erilaista ja erilaisista lähtökohdista ponnistavaa puutarhablogia meiltä ja muualta – sekä yhden ylimääräisen.

I Aamukastetta puutarhassa
Löysin tämän blogin ja sen lumoavat kuvat tänä kesänä. Monet kuvat ovat unenomaisen utuisia, ja joissain kuvissa voi suorastaan tuntea syreenien tuoksun tai kuulla kastepisaran helähdyksen tai kimalaisen surinan. Joidenkin kuvien hennot pastellit saavat olon tuntumaan keveältä kuin kevätpäivänä! Kuvat tuovat lähelle kasvimaailman yksityiskohdat ja niiden kauneuden, mikä on tärkeä osa puutarhanhoidon viehätystä. Näiden kuvien pariin voi uppoutua pitkiksi ajoiksi. Ihanien kuvien lisäksi blogi sisältää kirjoituksia oman kotipihan muutostöistä ja myös puutarhamatkailukohteista ja -tapahtumista.

II Saipua
Tämän blogin myötä on hypättävä Atlantin toiselle puolelle. Suomalaissyntyisen Ryhasen suvun kukka- ja saippuakauppa toimii New Yorkissa. Maatila, jossa osa leikkokukista kasvatetaan, sijaitsee kaupungin pohjoispuolella. Blogissa kerrotaan kukka- ja lammasfarmin arjesta ja juhlasta sekä tietenkin floristien työstä kotoisasti ja kauniisti. Sekä blogissa että yrityksen sivuilla on esimerkkejä sidontatöistä, jotka ovat maalauksellisen kauniita.

III Haikalan puutarhan blogi
Tutustuin Haikalan puutarhaan pari vuotta sitten käytyäni ensin kuuntelemassa tarhureiden innostavan luennon puutarhan mielenkiintoisista kasveista. Myöhemmin vierailin myös puutarhalla. Blogi sisältää sympaattisia tarinoita puutarhan kasveista, ja myös kasvien hoito-ohjeita ja vinkkejä kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan.

Lisään ylimääräisenä vinkkinä vielä toisen amerikkalaisen verkkosivuston, jota seurasin tiiviisti puutarhaharrastukseni alkuvaiheissa. Luin silloin paljon kaupunkiviljelyaiheisia sivustoja, joista monipuolisin oli ja taitaa edelleen olla amerikkalainen City Farmer News. Sivuilla kerrotaan erilaisista kaupunkiviljelyprojekteista, joiden tavoitteena on lisätä ruoan tuotantoa kaupungeissa ja samalla luoda työpaikkoja ja yhteisöllisyyttä kaupunginosiin, joissa on paljon erilaisia sosiaalisia ongelmia. Kaupunkiviljely- ja puutarhaprojektien avulla on onnistuttu auttamaan ja kohentamaan monien yhteisöjen elämää ja hyvinvointia, ja siksi nämä sivut ovatkin hienoa ja inspiroivaa luettavaa.

Lumimarja

Listing of a few of my favourite blogs above.

3 kommenttia artikkeliin ”Virtuaalipuutarhoja – 3 mukavaa blogia

  1. Oi kiitos virtuaalivinkeistä. On rentouttavaa katsella kauniita kuvia. Saamme ensi keväänä toteuttaa pienimuotoisen terapiapuutarhan työpaikan takapihalle, nyt on aikaa unelmoida ja suunnitella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s